Tози сайт е в тестова версия.
Libro.bg - Първата Българска платформа за самопубликуване на електронни книги
Влез в профила си: Вход | Регистрация | en

Виж! Бургас - брой 18/2014

Виж! Бургас - брой 18/2014

 
(1 гласа)

След празничната еуфория е време да влезем в руслото на делничните дни. Но преди да сбърчите скептично уста, погледнете януарския брой на „Виж!Бургас”. Там отново ви очакват интересни сюжети и предложения за добро прекарване. В средата на месеца в града ни ще пристигне изложба, която се превърна в събитие за културния живот на цялата страна през изминалата година. „Жул Паскин: от Видин до Париж” е експозиция, подготвяна 3 години. Тя представя цялостното творчество на един от най-ярките таланти в изобразителното изкуство на 20 век, роден в България под името Юлиус Мордекай Пинкас.

Другото голямо събитие от културния афиш през януари е премиерата на филма „Приказката Нилгири”. Това е първият филм, направен за племето Тода, вдъхновило руската писателка Елена Блаватска за бестселъра й „Магьосниците от Сините планини”. Автор на филма е Донка Костадинова, която прекарва 2 месеца в Индия сред тези уникални хора.

За всички почитатели на хип-хоп културата също ще има събитие, което не е за изпускане. В края на месеца в Младежкия дом ще се съберат бургаските рапъри от Нокаут и техните колеги от Добрич DRS, за да ни върнат назад във времето, когато DRS+ „взривяваха” родните клубове.

Това събитие дава повод и за едно от интервютата в изданието – какво се случва с Ndoe от DRS днес също ще научите от януарския брой. Другото интервю пък е посветено на изобразителното изкуство. Първата галерия в търговски център в Бургас беше открита съвсем скоро от художника Георги Андонов. Повече за концепцията на новото културно пространство ще откриете във „Виж!Бургас”. Предложението за пътуване ще ви отведе в едно изключително интересно място в Черна гора, което през декември посети нашият гост-автор Георги Величков. В януарския брой на изданието „гостува” и един млад български писател – Стефан Николов, с неговия разказ „Котлоните”. Разходката из миналото на града ще ви отведе в почти митичните времена, когато морето на бургаския бряг е замръзвало.

Хубав месец от екипа на "Виж!Бургас"!

0.00 лв е-списание Свали

Още за избраното списание

Детайли за списанието :
Издател: Creative Cat Design
Година: 2014
ISSN: 100-01-43980
Поредица: Виж! Бургас

Ревю

"Виж! Бургас" е пространство, в което се срещате с интересни идеи и хора, нестандартни подходи, модерни тенденции и с културата на града в нейния най-широк смисъл.

Безплатен месечен гайд за култура и градски начин на живот!

Коментари от потребители:


×