Tози сайт е в тестова версия.
Libro.bg - Първата Българска платформа за самопубликуване на електронни книги
Влез в профила си: Вход | Регистрация | en

Олтарите на България

Олтарите на България

(3 гласа)

Книгата на Маргарита Коева е посветена на архитектурата на православния храм и е предназначена за широка читателска аудитория.

Изданието е своеобразно обобщение на изследванията на проф. Маргарита Коева в областта на православната храмова архитектура и изкуство.

Авторката е доктор на архитектурните науки, дългогодишен сътрудник и ръководител на секция в Института за изкуствознание при БАН, днес хонорован преподавател в Нов Български университет. Автор е на девет книги, над 70 студии и многобройни статии в научни сборници и списания. Изготвила е пълна документация за няколкостотин възрожденски къщи и над 60 църковни сгради от периода на Българското възраждане. Сътрудник в проекти за консервация на църковни сгради, носител на орден „Кирил и Методий“ ІІ ст., лауреат за наука на Съюза на научните работници, отличена със златна значка и награда за творчески постижения от Съюза на архитектите в България както и с наградата на фондация „Църковно изкуство и архитектура“ при САБ за постижения в областта на църковната архитектура и изкуство през 2005 г.Още за избраната книга

Детайли за книгата :
Издател: Омофор
Година: 2011
Страници: 208
ISBN: 978-954-2972-02-0

Електронни книги за download от същия жанр

Коментари от потребители:


×