Tози сайт е в тестова версия.
Libro.bg - Първата Българска платформа за самопубликуване на електронни книги
Влез в профила си: Вход | Регистрация | en
 • 11.50 лв.6 месеца
 • 22.50 лв.1 Година
 • Йога за всички

  Последни броеве

  • е-Списание Йога за всички - брой 5/2014
  • е-Списание Йога за всички - брой 4/2014
  • е-Списание Йога за всички - брой 3/2014
  • е-Списание Йога за всички - брой 2/2014
  • е-Списание Йога за всички - брой 1/2014
  • е-Списание Йога за всички - брой 10/2013

  Йога за всички

   

  Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

  На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.

  Йога за всички - брой 5/2014

  Това, което прави Махатма Ганди специален, е че със живия си пример, неустоим магнетизъм и твърда воля той се изправя пред тълпите и смело заявява: „Не се бойте. Повече няма от какво да се страхувате. Пътят към мира не е път на слабостта. Пътят към мира е саможертвата.” Елена Щерева и Николай Янков ни разказват за Великата душа и как прилагайки принципа за ненасилие (ахимса), той прави Индия независима държава.

  Четете още в броя:

  - Йога на смеха с Радост Господинова
  Хася йога, другото име на йога на смеха, е революционна идея, макар да изглежда елементарна. Тя се заражда в главата на д-р Мадан Катария от Мумбай, Индия, който създава първия клуб по смях през 1995 г. и досега разработва и усъвършенства тази практика. Може би някои от вас за първи път чуват за този феномен, но из целия свят той се разпространява почти със силата на Гангнам стайл и Харлем шейк.

  - Йога като начин на живот с Биляна Методиева
  За да започнем да живеем йога, а не само да я практикуваме за час-два в залата, е добре да прилагаме някои принципи, чрез които да постигнем баланс в ежеднението.

  - Посланието на цветята с Татяна Ташева
  Цветята са „безмълвните молитви на природата”, красиво изражение на нейния устрем към Божественото. И всяко цвете има свой уникален стремеж, свое истинно значение. Много рядко ботаническите или популярните имена на цветята предават присъщия им символизъм. В някои случаи името, дадено от Майката, е в съзвучие с популярното име или с неговата употреба при богослужение или по даден повод, както и с неговата символика в различните култури.

  - Интервю с Риши Нитябодхананда и Риши Йога Дивали
  "Йога ни помага да пробудим гения в нас, да открием и развием своя потенциал"

  - Симетрията – синоним на красота, сила и физическо здраве с Кристос Павлу
  Подобно на животните ние също сме склонни да приемаме хармоничните черти и симетрията на скелета у своя партньор като важен индикатор за неговата способност да осигури добро поколение. И обратното – липсата на симетричност у физическото тяло би могло да предполага немощ или нестабилно здраве.

  - Енергията на живота с Люба Комитова
  Когато се говори за дишане, обикновено се има предвид процесът на вдишване и издишване. Смисълът от гледна точка на йога обаче е много по-дълбок. Навсякъде в природата съществува фина сила, която я одухотворява – това е прана или жизнената енергия. Тя прониква в цялата Вселена, в живата и неживата природа. Опознавайки своята природа чрез конкретни йога практики, ние по естествен път придобиваме представа за силите, от които произлизаме и които са в основата на съществуването ни; за живота преди и след нас.

  - Четирите ашрама: Ванапрастха с Живко Стоилов
  Ванапрастха (букв. „установен в гората“, „горски отшелник“) е период, когато човек се обръща назад и прави равносметка на живота си, но вече в светлината на ведическото знание. Подобно на брахмачаря, отново изучаването на писанията и собствената природа са на фокус, но вече на базата на придобитата житейска мъдрост.

  - Пет от най-често срещаните мита за същността на аюрведат с Чандраканти Даси
  Съвременният човек трудно разбира етиката и философията на Ведите. Те, както и всяко друго нещо в този свят, изискват време и предполагат да се потопим задълбочено в същността им, за да ги разберем, изучим и приложим. Хората от Запада нямат търпението на Изтока и очакват бързи резултати, които най-често не идват. Изхождайки от това, те нерядко спекулират с мате-рията, която не разбират, и така заблудите, свързани с аюрведа, засенчват същността на тази древна наука за здравето.

  - Седем лесни начина за детоксикация с Vita Rama
  В днешно време постоянно сме под въздействието на различни химикали, които се съдържат в храната, въздуха и водата. Системите в тялото ни допълнително се натоварват от нездравословния избор на храни, неправилното им комбиниране и приготвяне. Като следствие се наблюдават: спад на енергията, главоболие, липса на концентрация, чести настинки, алергии, болки в гърба, чупливи нокти, косопад и др. Едно от най-добрите средства, чрез които всеки може да поддържа добро здраве в условията на все по-замърсена среда, е детоксикацията.

  - Тай масажът с Мокша
  В културата на Изтока масажът е неразделна част от духовните практики. Според източните концепции духовен напредък не може да се случва в болно тяло, затова и практиката сама по себе си е лечебна. Болестта винаги е показател за един по-фин проблем, който може да се превърне в пречка за личностното ни развитие. В този смисъл духовният учител се явява и лечител, който познава както грубата анатомия, така и фината енергетика на учениците си.

  плюс: Йога практика за подобряване състоянието при запек с Елена Михайлова

  Абонирай се
  Вземи новия брой
  Цена на новия брой: 2.50 лв.

  Aбонамент за 1 Година: 22.50 лв. (10 броя. Спестявате 10% от цената на брой)  ×