Tози сайт е в тестова версия.
Libro.bg - Първата Българска платформа за самопубликуване на електронни книги
Влез в профила си: Вход | Регистрация | en

Уличният котарак Боб

Уличният котарак Боб

(2 гласа)

„В Лондон винаги е имало много улични котки, които кръстосват града, прехранват се с отпадъци и разчитат на милостта на случайни минувачи. Тези бездомни животни водят всекидневна битка за оцеляване. Много от тях приличат на Боб: обрулени от живота, прекършени създания. Затова не е чудно, че той разпозна в мен сродна душа.“

Джеймс Боуен е уличен музикант в Лондон. Когато през пролетта на 2007 година намира ранен рижав котарак, той все още не подозира как ще се преобрази животът му.  Джеймс живее ден за ден в борба със себе си за преодоляване на зависимостта от наркотиците. Въпреки това, не може да остави без грижа този поразително интелигентен котарак, на когото дава името Боб. Котаракът бавно се възстановява и Джеймс го пуска отново на улицата с мисълта, че никога повече няма да го види. Само че Боб е на друго мнение.

Техните необикновени, забавни, но често и опасни прeживелици коренно променят живота им и постепенно лекуват раните от трудното минало на всеки от тях. Джеймс и Боб стават неразделни, свързани в спасително и за двамата приятелство. 

Това е истинска история, превърнала се в истински бестселър.

  • Наличен формат: ePub
 • Защита: DRM
 • Съвместимост: всички устройства за ел.книги, с изключениe на Amazon Kindle.
  Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

  Известно изключение има за Amazon Kindle. На таблетите Kindle Fire може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

  Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран - Kindle Touch, Kindle Keyboard и Kindle Simple, поради факта, че това е против политиката на Amazon.com.
 • Печатна книга: 11.90 лв
 • Спестявате с е-книга: 33%

Още за избраната книга

Детайли за книгата :
Издател: Книгопис
Година: 2013
ISBN: 978-619-7067-04-0

За автора


Джеймс Боуен
Име:
Джеймс Боуен
Дата на раждане:
15.03.1979
Роден град:
Съри, Англия

Биография:

Историята на Боб и Джеймс започва в Лондон през 2007-ма година. През една  мартенска нощ пред вратата на апартамента на Джеймс се появява оранжев котарак в окаяно състояние, болен и умиращ от глад. По това време Джеймс се бори със зависимостта си от наркотици и не е склонен да се грижи за котка. Започва да търси стопаните на бедното коте, но разбира, че  всъщност котаракът е уличен.

 
Джеймс започва да се грижи за него, въпреки скромните си приходи. Той му купува лекарства и храна и скоро Боб се възстановява напълно. След това Джеймс Боуен решава да пусне котката на свобода, но това не се случва, тъй като Боб не иска да се отдели и за секунда от него. В крайна сметка Джеймс решава да задържи Боб, защото винаги е обичал котките.

Коментари от потребители:


×