Tози сайт е в тестова версия.
Libro.bg - Първата Българска платформа за самопубликуване на електронни книги
Влез в профила си: Вход | Регистрация | en

Кралска воля

Кралска воля

(4 гласа)

„Ако някой ваш гост умре внезапно в дома ви, в никакъв случай не се обаждайте на полицията. Повикайте такси и помолете шофьора да ви закара до някоя болница, понеже приятелят ви се е почувствал зле. Смъртта ще бъде установена при пристигането в спешното отделение и вие ще можете да кажете, че човекът е починал по пътя. При това имате свидетел, така че ви оставят на мира.“
 
 


 • Наличен формат: ePub
 • Защита: DRM
 • Съвместимост: всички устройства за ел.книги, с изключениe на Amazon Kindle.
  Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

  Известно изключение има за Amazon Kindle. На таблетите Kindle Fire може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

  Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран - Kindle Touch, Kindle Keyboard и Kindle Simple, поради факта, че това е против политиката на Amazon.com.
 • Печатна книга: 11.00 лв
 • Спестявате с е-книга: 46%

Още за избраната книга

Детайли за книгата :
Издател: Колибри
Година: 2011
ISBN: 978-954-529-856-1

За автора


Амели Нотомб
Име:
Амели Нотомб
Дата на раждане:
1967

Биография:

 Авторката, вече добре позната на българските читатели, пише от седемнайсетгодишна и сама определя себе си като графоманка. „Ако не пиша, ставам опасна“ -- казва Амели Нотомб, чиято вярна публика всяка година жадно очаква месец септември, когато на френския книжен пазар се появява „новата Нотомб“.

Родена през 1967 г. в белгийско аристократично семейство, тя прекарва детството и юношеството си в различни страни, където баща й е посланик. През 1992 г. излиза първият й роман „Хигиена на убиеца“, а през 1999 г. й е присъдена Голямата награда на Френската академия за „Изумление и трепет“. Вече седемнайсет години успехът не я напуска и романите й неизменно са в първите места на най-добрите продажби.
 

Амели Нотомб - Отличничката на класа
 
Само преди няколко седмици „L’ Express” обяви, че за втора седмица на първо място в почетната класация на новия литературен сезон е Амели Нотомб – с над 32 хиляди продадени екземпляра на последната й книга „Форма на живот” ( изд. Albin Michel). Цифрата е почти двойна спрямо второто място, което се държи от Лоран Годе с „Ураган” – 17 хиляди копия. До този момент 8 книги на Нотомб са преведени на български. „Форма на живот” е деветнадесетият роман на известната с графоманията си белгийска писателка, който няма да закъснее да излезе и у нас.
От дебюта й с „Хигиена на убиеца” през 1992, литературният й ритъм е безотказен – всяка есен нова книга. В едно от последните си интервюта пред френска медия, тя признава, че ежедневният й режим на писане е фанатичен – желязната дисциплина на ставане в 4 сутринта, пиене на огромно количество чай ( ‘с ужасен вкус’) и сядане пред бюрото с тетрадка и химикал Bic в 4 и 10. „Аз съм мистик, без религия” веднага уточнява тя, след което обяснява че полухипнотичното състояние, извън всякакво равновесие, на писането рано сутрин я кара да се чувства като Бог. Ексцентризмът на премиерите й, фотографиите на собственото й лице като корици на романите й, обсесивната автобиографичност, все емблематични за персонаж с развита самовлюбеност, са всъщност по-скоро ефект на литературния пазар, на идеята за индустрия и шоубизнес, отколкото надменно и нарцистично демонстриране на успех. Истинската смелост на Амели Нотомб е в разнищването на собственото й минало, в личното разказване в първо лице, единствено число, в синтезираното, често политически-некоректно, заковаване на мнения относно всякакви културни специфичности – предимно франкофонски и японски, както в двата й романа лауреата – „Изумление и трепет’ (Голямата награда за роман на Френската Академия, 1999) и „Нито Ева, нито Адам” ( награда Флор, 2007). В крайна сметка, до последната класация на L’Express, с цялата си искреност, с почти латинската си краткост на изразите, с обсебеността си с френската литература и с умните препратки към автори като Дюрас и Лакло, Амели Нотомб се е превърнала в най-четената белгийска авторка във Франция и в най-четената френскоезична в света. Шестица по шестобалната система!
 
Публикацията е любезно предоставена от издателство "Колибри"
 

Ревю

 „Ако някой ваш гост умре внезапно в дома ви, в никакъв случай не се обаждайте на полицията. Повикайте такси и помолете шофьора да ви закара до някоя болница, понеже приятелят ви се е почувствал зле. Смъртта ще бъде установена при пристигането в спешното отделение и вие ще можете да кажете, че човекът е починал по пътя. При това имате свидетел, така че ви оставят на мира.“

А ако не се обадите? Ако нещастникът ви е непознат и случайно е попаднал в дома ви? Ако му вземете документите и размените самоличността си с неговата, понеже сте си писнали сам на себе си? А после си присвоите живота му, жена му, дома му?

Поредният роман, плод на неизчерпаемото въображение на Амели Нотомб, в който тя си (ни) задава въпроса: „Какво би станало, ако...“ И отговаря с присъщата си находчивост, поднасяйки ни едно четиво с криминална интрига, без да е криминален роман, умело проследяващо психологията на героя, без да е психологически роман, но често предизвикващо усмивката ни, без да е хумористичен роман.

Какво е тогава ли? Просто книга на Амели.

Коментари от потребители:


×