Tози сайт е в тестова версия.
Libro.bg - Първата Българска платформа за самопубликуване на електронни книги
Влез в профила си: Вход | Регистрация | en

Животът на Миларепа - велик йогин, отшелник и поет

Животът на Миларепа - велик йогин, отшелник и поет

Автор: Колектив
(1 гласа)

Това средновековно тибетско житие се състои от две части:

Пътят на мрака разказва за младите години и прегрешенията на бъдещия велик учител. Мила изучава "черната вяра" (тибетската религия Бон) и овладява изкуството на черната магия. Той разрушава дома на роднините си и убива много хора, предизвиква бури и градушки над нивите, като унищожава реколтата, и е принуден да бяга от яростта на съселяните си.
В Пътя на светлината Миларепа става ученик на Марпа Лодзава и избира неговия път към Нирвана, като преминава през множество жестоки изпитания и многократно се опитва да се откаже от пътя, но накрая се връща при своя учител, от когото в нужния час получава тантристките посвещения и наставления.

Усвоил Шестте Йоги на Наропа и езотеричните учения на Марпа, Миларепа постига един от най-великите успехи в будистката практика - в продължение само на един живот да излезе от кръга на преражданията (самсара) и да премине в нирвана, като постига състоянието, известно като Просветлението на Буда Ваджрадхара.

Знаменитият тибетски светец Миларепа е наречен Три Пъти Велик - Велик Поет, Велик Йогин и Велик Отшелник!Още за избраната книга

Детайли за книгата :
Автор: Колектив
Издател: Шамбала
ISBN: 978-954-812-632-8

Коментари от потребители:


×