Tози сайт е в тестова версия.
Libro.bg - Първата Българска платформа за самопубликуване на електронни книги
Влез в профила си: Вход | Регистрация | en

Екзекуторът

Екзекуторът

(4 гласа)

Екзекуторът е роман-въртележка за болезнената истина на един човешки живот, граничеща с абсурда.

Израснал в цирк "Добрич", Стефан Гащев от малък мечтае да направи Големия фокус, с който ще учуди целия свят. Съдбата обаче има други планове за него и поставя на пътя му централния софийски затвор, Байконур, Рим и Великденските острови. В странстването си по целия свят и дори извън него космонавтът, фокусник и убиец Гащев опитва да разгадае тайните и езика на човешката душа.

"Подобно на тайнствения език Кохао Ронго-Ронго и езикът на човешката душа все още не може да бъда разбран. Психолози, философи, политици, музиканти, художници, певци, писатели и всякакви артисти напразно се мъчат да разгадаят този странен език. И също както статуите Маои се взират от скалистия бряг на остров Пасха към необятните хоризонти на океана, така и ние хората сме вперили поглед в необяснимите неща от живота си.

И не можем да разчетем дори собствените си мисли." • Наличен формат: ePub
 • Защита: DRM
 • Съвместимост: всички устройства за ел.книги, с изключениe на Amazon Kindle.
  Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

  Известно изключение има за Amazon Kindle. На таблетите Kindle Fire може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

  Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран - Kindle Touch, Kindle Keyboard и Kindle Simple, поради факта, че това е против политиката на Amazon.com.
 • Печатна книга: 7.00 лв
 • Спестявате с е-книга: 29%

Още за избраната книга

Детайли за книгата :
Издател: Ера
Година: 2011
ISBN: 978-954-389-149-8

За автора


Стефан Кисьов
Име:
Стефан Кисьов
Дата на раждане:
30.04.1963
Роден град:
Стара Загора

Биография:

 Стефан Кисьов е роден на 30.04.1963 в гр. Стара Загора, където завършва средното си образование в местната френска гимназия.

Работил е като електромонтьор в трамваен парк, шлосер в химкомбинат, администратор в хотел по Черноморието, сценичен работник в Старозагорската опера, сервитьор в НДК (и резиденция „Бояна“), бил е емигрант в Швейцария, учил е в Пловдивския и в Софийския университети, и в Сорбоната в Париж, бил е журналист на свободна практика в няколко столични вестника.

Автор е на романите „Джубокс“, „Никъде нищо“, „Не будете сомнамбула“, "Екзекуторът" (награда на фондация „ВИК“ за български роман на 2004), „Твоето име е жена“, „Воайорът и квартирантката“, „Тайната на рицаря Капулети“, както и на сборник с разкази "Един сервитьор в резиденция Бояна".

Има и една пиеса, играна от Благоевградския театър - „Особености на българския национален секс“ (оригинално заглавие „Гларуси“). Има публикувани и многобройни разкази.

Коментари от потребители:


×