Tози сайт е в тестова версия.
Libro.bg - Първата Българска платформа за самопубликуване на електронни книги
Влез в профила си: Вход | Регистрация | en

Воайорът и квартирантката

Воайорът и квартирантката

(1 гласа)

Стефан Кисьов е автор на 50-60 разказа, на романите "Джубокс", "Никъде нищо", "Не будете сомнамбула", "Твоето име е жена". За "Екзекуторът", 2004г., получава голямата награда на фондация "ВИК" за български роман на годината.

Беше опасно красива. Двайсетгодишна, с овално лице, млечнобяла кожа, стройна и гъвкава...
Така започва опасно красивата история на Симеон и Татяна.

Те са две вселени, събрани от поройния летен дъжд, две вселени, които с различно трептене улавят динамиката и събитията на нашия свят. И сблъсъкът е неизбежен.

Провокативен, дързък и с неповторим усет към детайла "Воайорът и квартирантката" повдига завесата на вечните човешки теми, пречупени през погледа на съвременния български мъж.

Стефан Кисьов е от творците, които успяват да хвърлят мост към младото поколение чрез своите романи. Без излишна претенциозност и поза той достойно търси своето място в новата българска култура и представя живота така, както го възприемат всички негови читатели – пъстър, динамичен и неподправен.

 

"Стефан Кисьов - един от малкото писатели на прехода, които пишат за непреходни неща."

Христо Бойчев • Наличен формат: ePub
 • Защита: DRM
 • Съвместимост: всички устройства за ел.книги, с изключениe на Amazon Kindle.
  Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

  Известно изключение има за Amazon Kindle. На таблетите Kindle Fire може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

  Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран - Kindle Touch, Kindle Keyboard и Kindle Simple, поради факта, че това е против политиката на Amazon.com.
 • Печатна книга: 12.00 лв
 • Спестявате с е-книга: 26%

Още за избраната книга

Детайли за книгата :
Издател: Ера
ISBN: 978-954-389-179-5

За автора


Стефан Кисьов
Име:
Стефан Кисьов
Дата на раждане:
30.04.1963
Роден град:
Стара Загора

Биография:

 Стефан Кисьов е роден на 30.04.1963 в гр. Стара Загора, където завършва средното си образование в местната френска гимназия.

Работил е като електромонтьор в трамваен парк, шлосер в химкомбинат, администратор в хотел по Черноморието, сценичен работник в Старозагорската опера, сервитьор в НДК (и резиденция „Бояна“), бил е емигрант в Швейцария, учил е в Пловдивския и в Софийския университети, и в Сорбоната в Париж, бил е журналист на свободна практика в няколко столични вестника.

Автор е на романите „Джубокс“, „Никъде нищо“, „Не будете сомнамбула“, "Екзекуторът" (награда на фондация „ВИК“ за български роман на 2004), „Твоето име е жена“, „Воайорът и квартирантката“, „Тайната на рицаря Капулети“, както и на сборник с разкази "Един сервитьор в резиденция Бояна".

Има и една пиеса, играна от Благоевградския театър - „Особености на българския национален секс“ (оригинално заглавие „Гларуси“). Има публикувани и многобройни разкази.

Коментари от потребители:


×