Tози сайт е в тестова версия.
Libro.bg - Първата Българска платформа за самопубликуване на електронни книги
Влез в профила си: Вход | Регистрация | en

Без дом

Без дом

Автор: Хектор Мало
(1 гласа)

"Без дом" е роман, разказващ за живота на малкия Реми, който не знае кои са родителите му и е принуден сам да изкарва прехраната си. Момчето обикаля пътищата на Франция заедно със стария артист Виталис и неговата "театрална" трупа от три кученца и една маймунка.   • Наличен формат: ePub
  • Защита: DRM
  • Съвместимост: всички устройства за ел.книги, с изключениe на Amazon Kindle.
    Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

    Известно изключение има за Amazon Kindle. На таблетите Kindle Fire може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

    Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран - Kindle Touch, Kindle Keyboard и Kindle Simple, поради факта, че това е против политиката на Amazon.com.

Още за избраната книга

Детайли за книгата :
Издател: Труд
Година: 2007
ISBN: 978-954-398-088-8

За автора


Хектор Мало
Име:
Хектор Мало
Дата на раждане:
20 май 1830 г.
Роден град:
Ла Буй

Биография:

Хектор Мало е френски писател, роден в Ла Буй, близо до Руан. Учил право в Руан и Париж, но избира за своя професия журналистиката. По-късно негова страст става литературата. Работил е като театрален критик за Lloyd Francais и като литературен критик за L'Opinion Nationale.
 
Първата му книга, публикувана през 1859 г., е Les Amants. Общо Мало е написал над 70 книги. Най-известната му книга е Sans Famille (Без дом), 1878, която разказва за приключенията по пътищата на Франция на сирачето Реми, което на 5-годишна възраст е продадено на уличния музикант Виталис. Без дом придобива славата на детска книга, въпреки че първоначално не била замислена като такава.

През 1895 той обявил оттеглянето си от художествената литература, но през 1896 се връща към творчеството с романа L'amour Dominateur, както и с равносметката на своя литературен живот Le Roman de mes Romans (Романът на моите романи).

Източник: УикипедиЯ 

Ревю

"Без дом" е роман, разказващ за живота на малкия Реми, който не знае кои са родителите му и е принуден сам да изкарва прехраната си. Момчето обикаля пътищата на Франция заедно със стария артист Виталис и неговата "театрална" трупа от три кученца и една маймунка.

След много трудности и премеждия момчето открива своя истински дом... "Но Виталис ме хвана за ръка и слязохме на пътя. – Капи! – каза той. – Зербино! И двете кучета ме обградиха: Капи – отзад, Зербино – отпред. Трябваше да последвам Виталис. След няколко крачки се обърнах. Бяхме преминали билото на планината и вече не виждах нито нашата долина, нито нашата къща. Само в далечината синкави хълмове сякаш достигаха до небето. Очите ми потънаха в безкрайността..." 

Коментари от потребители:


×